Gazditippek.hu

VÉDD MEG CICÁDAT
AZ ÉLŐSKÖDŐKTŐL!
A veszély mindenütt jelen van.

Macska parazitai

A paraziták fenyegetést jelentenek a macskák egészségére. Bármikor, bárhol, bármely méretű és életkorú macskáéra.

Jelen lehetnek a sárban, a kinti és benti növényeken, a cipőkön, valamint más állatokban (macskákban, kutyákban, vagy akár sünökben), és mindezek közvetítésével megfertőzhetik a macskákat.

Bár azt nem lehet megakadályozni, hogy a macskák találkozzanak a parazitákkal, súlyos következményekkel járó fertőződésük megelőzhető.

Sok macska az életmódja és a szokásai miatt különösen ki van téve a parazitáknak és akár a többszörös parazita fertőzésnek. A macskák igen sok időt töltenek saját maguk tisztogatásával. Ekkor lenyelhetnek olyan bolhákat, amelyek egy része galandféreglárvákkal fertőzött lehet.

A cicák szeretnek vadászni. Rágcsálók, madarak és egyéb kisebb prédaállatok gazdái lehetnek egyes féregfajoknak. Ez nagyobb parazitafertőzés kockázatának teszi ki a macskákat, ha már megfertőződött zsákmányt ejtenek el. Az ilyen zsákmányállatokat a paraziták köztes gazdaállatainak nevezik. A cicák nagy része szeret barangolni. Az ekkor bejárt területeken fertőződhetnek számos parazitával akár a környezetből, akár más macskáktól.

Lépj velünk kapcsolatba

Boehringer Ingelheim RCV GmbH & CoKG Magyarországi Fióktelepe

1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 10.

Tel.: 06 1 299-8900 (hétfőtől péntekig 08:00-16:00 között)

E-mail: ah.hu@boehringer-ingelheim.com

A macskákat és kutyákat érintő betegségek megelőzésével kapcsolatos kérdésekkel kérjük,
hogy a kiválasztott állatorvosi rendelőt keresd!